Recenze o mytí vlasů bez šamponu


5 - 0

4 - 0

3 - 0

2: 0

1: 0

Ahoj všichni! Od mládí jsem opravdu chtěla mít dlouhou, luxusní hlavu vlasů. Jaké jsou některé způsoby, které jsem se nepokusil dosáhnout takto: udělal jsem hlavu masáží, masky a dokonce jsem se snažil bez šamponu.

Nejprve jsem se snažil umýt vlasy kyselým mlékem. Recept je následující: musíte si namočit vlasy z kyselého mléka, pak pokrýt hlavu s něčím (balíček, šátek) a pak si vlasy pěstovat pravidelným dětským mýdlem. Klasicky se mi to nelíbilo - moje vlasy vůbec nerozuměla takové "péči", začala se špinavě pomstít a ztratila svou měkkost.

Pak jsem zkusil jinou lidovou metodu - umýt si vlasy mýdlem s mýdlem. Tam je také mnoho nevýhod - nepříjemný zápach, vlasy jako sláma.

Proto pro mne není praní vlasů bez šamponu tou nejlepší volbou. Našel jsem způsob: Koupím šampony bez silikonu a parabenů. A vlasy jsou lesklé, silné a měkké.
Nedoporučuji tuto metodu!

Chci se podělit o jeden zajímavý recept, který moje babička používala. Je už dávno pryč a dědictví je stále naživu. Pokud říkáte, že má velmi husté vlasy, znamená to říct nic. Její vlasy s neuvěřitelnou hustotou ve večerních hodinách se rozčesaly a česaly se s hřebenem kostí. Podíval jsem se na toto bohatství s obdivem. Samozřejmě, že nevěděla, jak má závidět. Týden ve vaně je umyla. Byl to rituál. V předvečer připravovala odvar z popelu. Ano, ano! To je správné, ze kávy používala popel. Vřela ho ve vodě, nechala se na chvíli ochladit a nalila do plechovky, speciálně připravené pro tento účel.

Ve vaně jsem se nejprve umyla, teprve tehdy převzala sebe sama. Měla jsi vidět celou umyvadlo vlasů! Na tyto vlasy jsem nalil vodu. Pak babička nalila hlavu s odvarem popela přímo z plechovky a umyla si vlasy a zároveň je neustále česala. Konečně, když opláchla její skutečně luxusní kudrlinky, byla přijata jako tělo. Stejná voda a samotné mýdlo. Bylo dokonce i čisté tělo.
Tento vývar v dětství si umyly prádlo, umývaly nádobí (dobře odmaštěné tuky, zkontrolované) a používaly se ve vaně.
Hodí se pro léčbu vředů, zranění ran a ekzému. Používám recept pouze v létě, protože v tomto ročním období mají mé vlasy tuky.

Péče o vlasy doma (masky, peelingy atd.) - recenze

Přirozené mytí vlasů: než mytí vlasů namísto šamponu; jíl na vlasy

Mnoho se stará o to, aby si umyli vlasy a starali se o ně s užitečnými a přírodními produkty. A já jsem studoval složení pracích prostředků a historie, než mytí vlasů dříve, v minulosti, kdy nebylo mýdlo a šampon.

A tady už dlouho umývám vlasy přirozenými přírodními prostředky. Jak mohu vyrobit domácí přírodní šampon bez chemikálií? Existují základy pro směsi, hlavní složky - nejčastěji jde o chléb a hlínu (nejlépe v čisticích vlastnostech), chléb, někdy nějaký druh mouky (žito, pohanka, ovesné vločky). Existují přídatné látky (další komponenty), které se mohou lišit podle chuti a barvy: éterické oleje, mléčné výrobky (kefír atd. - trochu), džusy, mastné oleje. Přírodní produkt je lepší držet na hlavě na několik minut - pak se umýt lépe a působí jako maska ​​pro posílení vlasů.

Čím častěji si umyji vlasy hlínou, někdy dělám i chléb.

Snažím se zeleninové a ovocné masky - líbí se mi to.

V tomto přehledu se seznámím s tím, co přišlo a užívalo si pro své dlouhé vlasy. Typ: normální. Na váhu těžké, na struktuře vlnité.

HAIR CLAY je velmi dobrá pro pokožku hlavy. Myslím, že hlína je hypoalergenní a antialergenní produkt přírody s "zemitým" zápachem, který uklidňuje pokožku a zpřísňuje póry. Zpětná vazba na modrou hlínu. http://irecommend.ru/content/glina-vmesto-myla-blizhek-prirode

Jak vyrobit jíl na vlasy: nalijte minerální vodu a promíchejte do konzistence zakysané smetany. Nejčastěji používám modrý jíl, někdy černý nebo zelený. Můj Po umytí hlínou potřebuji nutně po celé délce škrobovou masku po 2-3 minuty (dříve připravené ze škrobu s přidáním nebo bez přídavku šťávy). To je pro lesk a pro mytí částeček jílu z vlasů. Příjemné praní a vlasy nejsou vůbec zmatené.

Pro účely úpravy (nejen po hlíně) můžete také použít ovocný džus nebo dětské pyré.

O TYPECH CLAY, BARVA: BLUE, BLACK, GREEN

Modrá jíl ze všech jílů je těžší a déle než barevný "rozpustil" ve vodě - musí být ponechán stát (15-30 minut). Černá hlína a zelená hlína snadno raziokayut na konzistenci zakysané smetany. Žlutá hlína je více podobná písku. Červená a růžová hlína se hněte snadno, ale ponecháme růžové skvrny. Bílá hlína je snadno hněta, ale pro amatéry a jejich částice jsou velké - je to jako křoviny - dlouho jsem je nepoužíval.)

RINSING vlasů (APPLE, LEMON)

Když jsem začal mýt vlasy přírodními produkty, vzal jsem LEMON a kyselinu citronovou a já se mi to nelíbilo. Kožní vylepšení, vlasy vysušené a zamotané. Jednou s citronem zatím nenalezl společný jazyk.

Líbilo se mi jablko na vlasy více. Někdy mi vypláchnu vlasy - 200 ml. šťávu na malé vodní nádrži. A můžete také udělat jablkovou masku.

MINERÁLNÍ VODA je jednou z důležitých složek péče o vlasy. http://irecommend.ru/content/mineralnaya-voda-dlya-volos-i-kozhi

Pěstuji hlínu v minerální vodě. Také po mytí si vlasy opláchnu minerální vodou. ("Pilgrim", "Evirel", "Elbrus", "Senežskaja"). Vlasový lesk, méně rozdělený, krásný. Pro oplachování mám malé nádoby o objemu 4 a 7 litrů.

Byliny, bylinné čaje a vlasové čaje jsou další jednou z oblíbených ingrediencí ošetřovatelství. Byliny jsou dobré pro oplachování a příjemnou vůni vlasů. Pro vůni preferuji bylinky na esenciální oleje (nebo hydroláty - kvetoucí vodu), protože esenciální oleje mohou být ostré, a proto je třeba najít dávku apod. A v bylinkách vše samo o sobě je vyvážené. Jedna z populárních bylinek je máta. Chcete-li květinovou vůni, potřebujete koupit trávu s květinami (lípa apod.) S bylinkami nejen oplachují - ale i masky (to znamená silné ozdravení na vlasy po dobu několika minut) a také získávají světlé odstíny vlasů. Byl studován.

-- A teď vám řeknu jeden "trik". JAK POTŘEBUJTE BYLINY. Koupím bylinky ve velkém, pro vaření potřebuji: sklenici nebo pohár, gázu, vodu (nejlépe minerální, čisté). Vyřezal jsem velké štoly z gázy - 2-3 vrstvy gázy, naplnil trávu uprostřed gázového čtvercového kusu a pevně ji upevnil - dostaneš tašku, tašku - domácí filtrační pytel. Vložil jsem ho do misky a nalil jsem do něj vroucí vodou.

Například to může být nějaký druh žitného chleba. Chop, namočte. Přidejte malý mléčný výrobek: z čaje na lžíci na velkém talíři (mléčný výrobek zlepšuje čistící prostředek a dodává vlasům). Přečtěte si více o tomto způsobu praní při fotografování s fotografií. http://irecommend.ru/content/kislovatyi-rzhano-pshenichnyi-khleb-retsept-khlebatsidofilinapelsinovyi-kisel-foto-volos

Žitná mouka na mytí vlasů

Já jsem se opravdu nezapadá, protože se uvízne a zmáče vlasy, i když je vůně příjemná. Mouka by neměla být oloupaná, ale jemněji mletá. Tato bílá voda z mouky je příjemná na pokožce hlavy. (Také jsem se pokusil pšeničnou mouku, ale to je přilepené ve vlasech - kusy mouky se drží spolu, proto není vhodné pro praní vlasů).

Kolik mastného oleje musím přidat do masky na vlasy? - Pro mé normální vlasy docela trochu, 3-5 kapek, bahno na špičku špézy.

Já prakticky nedělám masky na vlasy z olejů (velmi zřídka), protože jsou velmi obtížné umyt a moje vlasy z nich tlučí rychleji.

Jaký je přirozený způsob umytí olejové masky pro vlasy? Z přírodního - hořčičného roztoku, jílu.

Vlasové oleje

Miloval kokosový olej na vlasy. http://irecommend.ru/content/kokosovoe-maslo-dlya-volos-chto-nuzhno Doporučuji kokosový olej zvláště těm, kteří si umývají vlasy bez šamponu. To bylo odhozeno hlínou.

O VÝPOČTÍCH Chloupím vlasy, hlavně dřevěnými kartáčky s dřevěnými zuby) mnohem rychleji). Nicméně je zapotřebí jiná masáž. Mám hřebenové hřebeny. Jako dřevěné hřebeny.

O TEPLOTĚ VODY Moje vlasy jsou voda pod kohoutem od teplé až po pokojovou teplotu, někdy vychladlá ze sprchové hadice. Nedoporučuji umýt teplou vodou - nepříjemně, stres, zvláště pro pokožku tváře.

Komentář byl aktualizován 13.04.2014. Odkazy na další recenze na téma budou přidány.

Mytí vlasů bez šamponu?

Dívky, narazily na otevřené prostory zajímavých informací. Dívka píše, že zcela vyloučila šampony a balzámy z procesu mytí vlasů.

A ona sdílí recept o tom, jak to teď stojí bez nich... Čteme:

Soda do pečiva

Soda pracuje na zádech s vlasy, spolu s mnoha dalšími přírodními prostředky. Je to velmi slabý alkalický produkt, jemně čistí vlasy od chemických formací.
Tento recept, stejně jako jiné lidové recepty, není přísný - může být změněn tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Standardní dávka: 1 polévková lžička. soda v poháru vody. Lidé s tlustými, kudrnatými vlasy mohou potřebovat více sody. Zkuste to a zjistěte, kolik sodíku potřebujete.
Vezměte pravidelnou láhev o objemu 230 ml, do ní nalijte sódu pomocí lžíce a naléváním vody z kohoutku. Poté dobře protřepejte, aby se sodík rozpustil a směs byla připravena! Mokré vlasy pod sprchou, malé množství směsi a masáž pokožky hlavy. My myjeme vlasy samotné, ale protože tuk je produkován pokožkou hlavy, vlasy se stanou čisté, jakmile čistíme vlasovou pokožku. Po několika minutách vypláchněte, jako při použití šampónu.


Jablečný ocetový ocot

Jablečný jablečný ocet je mírně kyselý produkt, který neutralizuje sódu a působí jako kondicionér. Odhaluje vlasy, vyhladí pokožku a reguluje pH rovnováhu vlasů a vlasové pokožky hlavy.
Ocot je dost dlouhý, stejně jako pitná soda. Standardní recept: 1 polévková lžička jablečného octa ve sklenici vody.
"Podle přirozenosti jsou mé vlasy náchylné k tuku, takže nepoužívám hodně octa. Nalévám se trochu na špičky a po několika vteřinách se omývám, "píše autor.
Tipy
Přechodné období, kdy vaše vlasy reagují se zvýšeným maznutím v nepřítomnosti šamponu, může trvat několik týdnů až několik měsíců. To je normální. Předtím jste vždy hrubě odstraňovali kožní mazu a teď je třeba zvyknout a nevyrábět nadbytečný tuk jako náhradu. Moje přechodné období trvalo asi dva týdny, a ve skutečnosti se nemusím bát.
Slyšela jsem, že se můžete dokonce vzdát sodíku a octa a umyt si vlasy jen vodou, ale dosud jsem nedosáhla této úrovně.
Pokud zjistíte, že i po přechodném období jsou vaše vlasy příliš mastné, zkuste použít méně oct nebo vůbec nepoužívat. Některé vlasy opláchněte citrónovou šťávou.
Pokud jsou vaše vlasy příliš suché, použijte méně sody nebo zkuste med namísto octa.
"Už nepoužívám žádné přípravky na péči o vlasy. Moje vlasy jsou překvapivě poslušné a dobře položené. Jsem v příjemném šoku z výsledků!
Stejnou směs, kterou používáme pro děti, asi jednou týdně. Plánujeme přepnout na mytí vlasů jednou za dva týdny, protože jejich pokožka v tomto věku nevyrábí mnoho tuku. Častěji je umyjeme z kečupu a kaše. "

Co si o tom myslíš? Děsivé přechodné období několika měsíců...

Mytí vlasů bez šamponu

a co nakupujete?

Lady Lepra píše:

a co nakupujete?

různé. od ekologické prodejny až po agafyu. Kdysi jsem vařil své šamponové mýdlo, chladnou identitu, ale teď už neexistuje čas (((((((((

A agafii také bez SLS a parabenů?

13720 uživatelů
na místě po celou dobu

11 550 rodin navštívilo
naše akce

1324 matek navštívilo
seminářů a školení

2788 pár matka + dítě
pomohlo zřídit
kojení

Jsme v sociálních sítích:

Reklama [email protected], (953) 428 35 99
Umístění na plakátu [email protected]
Otázky týkající se webu [email protected]
Kontakty pro tisk [email protected]

HOTLINE NA GW (950) 900 55 55

Péče o vlasy doma (masky, peelingy atd.) - recenze

Život bez šamponu nebo celá pravda o mytí hlavy s pečenou sóji

Ahoj, krásy! Všichni chceme, aby měli krásné vlasy a jsou připraveny na to hodně. Takže po přečtení recenzí známých a ne-tak-bloggerů jsem se rozhodl experimentu a odmítl použít šampon.

Proč a proč to všechno začalo:

Každou hodinu si umyl hlavu a považuji vlasy za mastné. Jaké šampony jsem nezkoušel. Každopádně, příští den (a někdy večer, obzvláště když nosím klobouk), vlasy vypadají nepríjemně a chci ji umyt.

Možná jsem sám na vině. to mi zničilo vlasy s častým praní, ale špinavá hlava bude fungovat - no, ne! To je můj každý den.

Šampóny, ať už se dá říci, nejsou přirozené. Chemie jako součást šamponů odstraňuje přirozené mazání z pokožky hlavy a vlasů, což vede ke zvýšené produkci kožního mazu. Ukázalo se, že začarovaný kruh - čím častěji umýváme naše hlavy, tím více vlasů stárne.

Co jsem chtěl dosáhnout:

Snižte frekvenci mytí hlavy a zlepšujte vzhled vlasů (nečekal jsem zázraky. Každé druhé praní by bylo v pořádku).

Co je potřeba:

- voda (čistý kohoutek).

Několik polévkových lžic sódy (v závislosti na délce a tloušťce vlasů) musí být zředěno malým množstvím teplé vody. Specifické podíly sodovky a vody zde nejsou důležité - hlavní věcí je to, že stačí na pokožku hlavy a vlasy podélně.

Třásl jsem roztok do vlasových kořínků asi 2-3 minuty, pak jsem je vypral. Mimochodem, promyšlená, soda je poměrně snadná a nezůstane vůně.

Po vymytí sody opláchněte vlasy zředěnou kyselinou citronovou ve vodě. Soda je alkalická látka, kyselina citronová se používá k okyselení. V 1,5 l láhvi s vodou jsem zředil asi 50 gramů. kyselina citrónová.

První den.

Po prvním praní vlasy vypadaly dobře, byly čisté až do večera a dokonce byly poněkud objemnější než obvykle.

Třetí den.

Potěšení se zmenšilo. Vlasy po umývání vypadaly čisté, ale nějak nudné. Po druhém praní jsem si všiml, že vlasy jsou elektrifikovány - a téměř nic není možné s tímto (můj obvyklý sprej na vlasy v tomto případě nepomohl).

První týden.

Na konci prvního týdne (každý den jsem si umyla vlasy) vlasy začaly vypadat velmi odlišně. Nevypadají čisté, ale jsou měkké. Kromě toho jsou vlasy silně elektrifikovány. Po umytí sódy není pocit čistoty vlasů.

Druhý týden.

Po druhém týdnu začaly vypadat vlasy úhledně mastné, objem zcela zmizel. A co je nejdůležitější, skalp začal svědit. Lupy se neobjevily (myslím, že jsem prostě neměl čas), ale přestal jsem experimentovat s sódy.

Závěr je zklamáním, ale logickým.

Žít bez šamponu, samozřejmě, můžete. Ale zázraky by se neměly očekávat. Pro mě soda na umývání hlavy nedosáhla. A pokud používáte stylingové nástroje - je to obecně katastrofa, je téměř nemožné umýt si hlavu.

Již dva týdny jsem se vrátil do šamponu, ale moje skalp je stále svědí.

Nemohu doporučit umývání hlavy sodou, budu i nadále hledat dobrý šampon.

Hair Forum.com

ošetření vypadávání vlasů

  • Seznam fór
  • Změna velikosti písma
  • Pro tisk
  • FAQ
  • Galerie
  • Registrace
  • Přihlásit se

Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Mikluho 18. července 2012, 08:52

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

demooon87 18. července 2012, 12:10

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Mikluho 19.7.2012, 08:02

Stále mám dostatek vlasů, před 7 dny jsem umyl šamponem, celá lázeň byla v mých vlasech, pak jsem třikrát omyla hořčicí a normami. Šampony jsou chemikálie - laurylsulfát, formaldehyd, superplan, comperlan atd. Jaké jsou vaše výsledky po 5 letech každodenního praní? Všechno je na místě?

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Yazva4ka 24. 7. 2012, 16:43

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Pán 25. července 2012, 10:50 hod

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Mikluho 27.7.2012, 10:18

kde se koření prodávají, na trzích, v obchodě, jen suché. Pepřový duch - v lékárně, proud jsem nepoužil

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Oly 02 Srp 2012, 21:10

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Anya 7. srpna 2012, 11:21

Pozor Skoro jsem se na ni udusil, je alergenní. A může spálit kůži.

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Anya Aug 07 2012, 11:23

Stále mám dostatek vlasů, před 7 dny jsem umyl šamponem, celá lázeň byla v mých vlasech, pak jsem třikrát omyla hořčicí a normami. Šampony jsou chemikálie - laurylsulfát, formaldehyd, superplan, comperlan atd. Jaké jsou vaše výsledky po 5 letech každodenního praní? Všechno je na místě?

Telogen, který by měl vypadnout, v každém případě spadá. A po umytí šamponem a po hořčišti nebo jinými prostředky.

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

michael_tugushev 9.8.2012, 21:35

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

Anya 16. srpna 2012, 23:44

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

michael_tugushev 25. srpna 2012, 10:56

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

demooon87 25. srpna 2012, 16:13

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

MarinaJA 25. srpna 2012, 16:56

Re: Způsob, jak umýt vlasy bez šamponů

michael_tugushev 17. září 2012, 17:38

Dvě lžíce hořčice zředěné malým množstvím teplé vody. měli byste mít tekutou kaši, aplikovat ji na mokré vlasy, nechat 5-10 minut, opláchnout, pak opláchnout hlavu roztokem vody a octem (1 polévkovou lžíci na 1 litr, připravím 2 čajové lžičky na litr) a důkladně opláchněte hlavu. Recept je starý, ale stojí za to být zmatený

Jak umýt vlasy namísto šamponu


Skupina: Administrátoři
Zprávy: 4033
Registrace: 26/04/2015
ID uživatele: 32903

Britové si nekoupili vlasy po dobu jednoho roku a ukázali výsledek.

Kaylie Conway z Velké Británie od března minulého roku odmítla šampon a kondicionér. Dívka trpěla tím, že její vlasy se rychle znečistili a konce byly odříznuty. Po zkoušce mnoha výrobků na mytí vlasů - drahé a levné, Britové dospěli k závěru, že jí nic nepomohlo. Pak se Kaylie rozhodla vůbec opustit šampon.
Nyní k čištění vlasů 28 let starý Brit používá jílu a ocet. Navíc odmítnutí šamponu normalizovalo tukovou rovnováhu pokožky hlavy a nyní Conway umyl každých čtyři dny jeho hlavu. Britská žena je s výsledkem neuvěřitelně potěšena, ale znovu se nezapne na tradiční prostředky.

"Moje vlasy nikdy nebyly tak zdravé a hedvábné. Mají více lesku a objem, "řekl Keitley.

V loňském roce se připojila k hnutí No Poo - umývala si hlavu bez chemikálií a zdálo se, že jí tolik nápady připomínají, že Kayle již nebude kupovat šampon.

- Takže si umyla vlasy jílem a octem?

- Něco není výsledkem mytí vlasů bez šamponu.

- Kde je lesk a objem.

- Dobře, s hlínou mi umyjí i vlasy, zprávy.

- "Odmítnutí šamponu normalizovalo tukovou rovnováhu pokožky hlavy a teď Conway umyl každých čtyři dny jeho hlavu." - Jednou za týden mi vypláchnu vlasy, něco je v pořádku.

- Každý den se omývám.
Lidé se každý den umyjí, jak si nemohou umývat hlavy.

- Co to bylo předtím?

- Protože podle mého názoru nejlepším řešením je umyt vlasy jílem a octem se žínkou.

- Hrůza, hlava octového mýdla - je kyselina, všechno bude jíst a vaše vlasy spadnou.

- Jo, výsledek je ohromující.

- Oh! Byl někdo vyroben šampon sám? Opravdu si zkusím zkusit točit. A jak jsem četl složení mých šamponů, balzámů, onemocněl, co prostě není.

- Hooray, nemůžeš si umýt hlavu.

- Lepší žloutky si umyjte vlasy bez šamponu.

- Pokud si každý den umyjete vlasy, výsledek bude velmi rozpačitý. Nerozumím lidem, kteří si každý den umývají vlasy, je to špatné pro zdraví vlasů.

- A pokud si každý den neprajete vlasy, na druhý den visí řasy a mastné kořeny. Už se stydí. Proto máme každý den.

- Neúspěšná fotka, ale toto hnutí je v mém duchu. Teď má moje vlasy s přírodním mýdlem "Zhivitsa", chci přejít na mýdlo a med. Můžete si umyt vlasy ovesnou kaší.

- K tomu jsou speciální šampony pro mastné vlasy, ale obecně čím častěji umýváte hlavu, tím rychleji se špiní, je to také návykové.

- Ve skutečnosti mnoho šamponů obsahuje součást (nepamatuji se na jméno), což je návykové, aby bylo možné je použít rychleji. Kvůli tomu mnozí umyjí vlasy téměř každý den. Dlouho jsme o tom mluvili.

- Je tu pevné mýdlo dobré na mytí vlasů bez šamponu, které je dokonale čisté a přirozeně složené. A značka má přírodní šampon Krasnopolyanskoe.

- Takže to není čisté vlasy na mýdlo, ale pravděpodobně zředěné. Mimochodem, slyšel jsem, že je dobré opláchnout vlasy zředěným octovým olejem, zvláště pokud je to mastné a vlasy zůstanou čisté déle. A budou svítit, protože kyselá voda vyhladí povrch vlasů. Z toho a dává jim lesk.

- Už od fotky jejího zavonyalo a od té, která jednou jednou týdně umývá. Fu, holky, fu.

- Každou další den umývám hlavu, ale každý den nevidím nic špatného. Je to tak cool - pocit čistoty a vlhkosti vlasů, a ne s vlekem na pár dní chodit.

- Několikrát jsem opláchl zředěným octem, všechno bylo v pořádku.

- No, opravdu, jak to bude vonět z hlavy, pokud ji umyjete jednou týdně?

- Jsem ošklivý, když jsou vlasy špinavé. Nevím, jak je tento rok možné, tito lidé se zdají být mimo tento svět.

- Suché vlasy, podle mého názoru, po mytí bez šamponu.

- A díky častému mytí hlavy dochází k rychlému stárnutí pokožky obličeje, protože ve složení je SLS, které vysychá pokožku hlavy, s častým praní, a to nejen. Díval jsem se na jeden převod, hovořili o tom. Proto je lepší umýt šampony bez síranů, nebo nejméně dvakrát týdně.

- Každý den má moje vlasy v dobrém stavu.

- Jednou za tři dny můj, ale vlasy do pasu, všechno je v pořádku.

- Mám dlouhé vlasy, moje skoro každý den. Neexistuje žádná volba.

- Vlasy jsou jako sláma, parohy pro staré babičky jsou stejné.

- Moje vlasy se nepoškodí, i když mi jednou jednou týdně umývám. Protože je neskladím se všemi druhy pěn a gelů.

- Wow - rok mytí vlasů bez šamponu.

- Pivo může být stále opláchnuto - přidává se lesk.

- Přítelkyně její dcery každých 10 dní umývá vlasy. Takové nádherné vlasy, které jsem ještě neslyšel, hladké, lesklé.

- Nemůžu vydržet vůni pokožky na hlavě, po 3 dnech to vypadá přirozeně a ve všech.

- Moje vlasy každý druhý den.

- Byl jsem malý - byl jsem umyl jednou týdně. U dětí není kožní mastnota tak výrazná.

- Také se mi líbí mytí hlíny.

- Soudě podle fotografie by měla umýt hlavu.

- Pojdme se jako vlasy jako vlasy, ale pokožka hlavy bude pomalejší.

- Podle mého názoru polovina komentátorů přečetla jen to, že odmítla šampon. A skutečnost, že umývá vlasy, ale jiné věci - nejsou zvládnuty.

- Že jen lidé nepřicházejí v zájmu PR.

- Pokud si nepusím vlasy, alespoň tři dny, začnu divoké seborrhy a škrábání, proč potřebuji takové kolotoče. Pokud je pokožka hlavy mastná, nemůžete ji "rekvalifikovat", to je nesmysl. Stejná věc, která přestane umýt.

- Každý den mi hlava, tohle je líný Kaylie.

- Dlouho jsem se přestěhoval do nesulfátových šamponů, které jsou také dětské, alespoň místo sls hořečnatanu laurylsulfátu, takže to není, není to tak škodlivé. Moje hlava každé 3-4 dny a všechno je v pořádku.

- A bez sulfátu, jaké jsou tyto šampony? Jak vypadají? Nikdy neviděla, nebo spíše nevěnovala pozornost.

- To je například příroda Sibiře.

- Prostě jsem četl kompozici. V podstatě ve všech masmarketských šamponech v kompozici jde: voda, laurylsulfát sodný atd. Přečtěte si složení tak, aby tento laurylsulfát neexistoval.

- Mám to. Jaký šampon používáte, ne-li tajemství?

- Ano nesmysl tyto bezsulfátové šampony. Mám Kapusovský bezsulfát. Špatně umyl hlavu, za jeden den jsou všechny vlasy od kořenů až po konec špinavé. Kromě toho složení tolika věcí, které jsem se dokonce bál!

- Samotný Capus není příliš pevný, dobře, čistě můj názor.

- Ne, to není tajemství. Modrá Estelle, hydratační a Kinder, Ashanovsky šampon, tam hořčík a ne tento lauril. A obecně se mnozí stěžují na to, že nesulfátové pěny jsou špatné, protože lauryl sodný je pěnivý prostředek a bez něho prostě není tak pěnivý. Dokonce mám rád více než lacinější.

- Ano, už jsem zkoušel mnoho, nejen Capus. Matrix, L'Oreal a mnoho dalších. Jakmile jsem dokonce koupil nějaký druh lopuchu bez sulfátu. Žádný rozdíl, vlasy, v každém případě, že jsem nebyl umýt. Přestože jsem tehdy běžel, mučila vlasy. Dokonce i rychle se znečišťovali. Tady je.

- Estelle, mimochodem, také dělá docela zvláštní šampony a balzámy. Cítí jako chemie hodně. Měl jsem z jejich modré masky velmi špatnou bolest hlavy na bělené vlasy.

- Zvláštní. Možná máte falešnou?

- Taky bych si myslel. Nicméně, v Petrohradě jsem šel do salonu, aby bělil vlasy (což byl na strojírenství), myslel jsem, že by bylo nejjemnější barvení, jak inzerují. Koupil jsem ten stejný olej pro blondýnku, líbil jsem se jí, i když byl vůně podivná. A dali masku jako dárek modré, tmavé barvy s kovovým leskem. Byla velice poháněná mužským parfémem a tak se jí rozzářila hlavou. A pak začala divoká bolest hlavy. Teprve po několika použitích jsem zjistil důvod.

- Snažím se ne každý den umýt vlasy, ale alespoň každý druhý den, a protože hlava není ve druhém dni moc dobrá, splétím něco složitého, nechodím s volnými rampouchy!
Obecně platí, že není normální, je nutné najít možnost, aby se vlasy nedostaly do tuku.

- Samozřejmě jsem nepoužívala masky, takže nemůžu říct. Ale skutečnost, že po bolesti hlavy to není samozřejmě! No, děkuji, budu to teď vědět.

- Trpím od svých 14 let, druhý den už je mou hlavou špinavá, zvláště u kořenů na třesích.
Snažím se umýt každý druhý den, často se nedotýkám vlasů rukama a zředěním šamponů vodou.
Přeškolil jsem si, abych si každou chvíli umyla vlasy, bez úspěchu a šamponů pro lékařské mýdlo.
Jak mi bylo řečeno, dědičná.

- A vlasy na fotografii, jako houba.

- Včera jsem umyl jen balzám, bez šamponu, chladný.

- Poprvé slyším takové stanovisko o kapuce. Mám balzám, masku, sprej, tekutinu, nějakou kolagenovou věc - já jsem z nich bastard, dal jsem na ni přítele. Vlasy i po 10 promytích a světlejších pěkných. Je nám líto, že se vyšplhalo, jen velmi překvapilo.

- Trpím seborerou od doby, kdy mi bylo 12 let, chodil jsem k dermatologům, říkali, že to bude po 16-18 letech, údajně je to kvůli skutečnosti, že mazové žlázy v dospívání pracují s dvojitou silou. Výsledkem je jedno - nic se v průběhu času nezměnilo, vlasy, stejně jako mastné, zůstaly. Zkoušel jsem různé verze šamponů, včetně mytí hlavy bez šamponu, například dehtového mýdla a opláchl jsem hlavu odvalem z kořeněných bylin, heřmánku, šňůry, kořene lopuchu a tak dále. Jako výsledek, vlasy, jak byly tučné, zůstal. Dokonce jsem se snažil, abych mi neunavil vlasy na týden, maximální rekord pro mě byl dva týdny. Ale bylo to strašné, sotva jsem to dokázal s nadějí, že vlasy by se nepoškodily. Ale všechno bezvýsledné. Neexistuje dědičnost, v rodině mají normální vlasy, jenom takové. Můj hlavu každý den a přestal trápit o tom. Nemůžu to dělat jinak, můžu ji umýt maximálně za den. Nejlepší šampony pro mě, jak se ukázalo, že je udržují v čistotě až na tři dny a třetí den už má na hlavě rampouchy, to je Vichy Sebos, který reguluje bez parabenů a silikonu, Cloran s chininem a nejlepší šampon pro mastné vlasy je systém 4 pro velmi mastné vlasy (4). Pouze tyto šampony umožňují, aby hlava zůstala čistá až na tři dny. Mou hlavou jsou také jednoduché šampony, které lze koupit v běžných obchodech, ale jejich hlava se stává mastnou večer, pokud si umyjete vlasy ráno. Plus, suchý šampon, který mi pomáhá, pomáhá mým vlasům vypadat čerstvě během dne.

- 4 dny neumývej hlavu, je to příliš líné? Jsem šokován.

- Já také nemám pro každodenní praní. Nehodí mě, vlasy se stávají suché, křehké. Jednou za 3 dny - optimální. Líbí se mi i moje vlasy, vůně, žádný problém. Všichni jsme jiní.

- Mou hlavu za 4-5 dní, jak to tam někdo dává, jsou visící věže. Já osobně nic nezavěšuji, po tři dny jsou moje vlasy dokonale čisté a načechrané, až později, po 4-5 dnech zmizí objem. Nebo opletení, nebo udělám hrudku a všechno je v pořádku. Jaký druh nesmyslů umýt každý den, zvláště pokud jsou vlasy dlouhé a silné.

- Jaký krásný žínku.

- Neřekl bych, že vlasy jsou hedvábné a zdravé.
Každé den své vlasy umyji, i když to trvá velmi dlouho, než je usušit, ale je lepší chodit s lesklými a tekoucími vlasy, každý den strávíte hodinu, abych vlasy vysušil, než je umyt hlínou a octem.

- Neprať se na měsíc, je mi jedno.

- Vysoušeč vlasů? Horor, zastavte zemi. Kdybych denně používal vysoušeč vlasů, pak do třiceti let jsem měl na vlasy tři vlasy. Je to plechovka.

- U, nenávidím si umyt vlasy. Neustále se nucuju, každé 3 dny.

- Zdravá a hedvábná? - děsivé představit si, co bylo "předtím".

- Mé království, protože jsem neumývalo hlavu každý den ráno.

- Moje šampony na vlasy, každé 4 dny. Čím častěji je mýdlo dříve, tím rychleji jsou tuky.

- "Léčím vlasy tak, abych to mluvil - snažím se je vypláchnout po 3 dnech, dříve každý den. Slyšela jsem příběh od sestry babičky, že má přítele, každou chvíli si umyl hlavu. V důsledku toho se její vlasy začaly znečišťovat každé dvě hodiny, čím více se umyjete, tím rychleji fungují mazové žlázy. No, tak ta žena šla k doktorovi, řekl jí, aby si oholil hlavu a chodil do paruky a neposíral si vlasy za měsíc. Jako výsledek, ona vyléčila tak, pak si umyla vlasy dvakrát týdně. Chci poradit těm, jejichž vlasy se rychle špiní: aplikujte kondicionér nebo balzám pouze na špičky, nepoužívejte na kořeny, po pár takových tricích si všimnete rozdílu.

- Byl jsem tady s nadějí, že uvidím špinavou hlavu, která nebyla jeden rok umývána. A pak jíl, ocet. Například, nemohu si umyt vlasy méně často než každý den. Den, kdy jsou čerstvé, "žijí" a ráno - jen hrozné.

- Není to škodlivé barvení vlasů?

- Pokud hloubíte hluboko, pak se pomocí určitých prostředků v lidském těle zrodijí příslušné mikroorganismy, které vyžadují potravu, na niž se živí. Trvá jim to čas, aby zemřeli. Nejsem v tom silný, takže všechno je od mne velmi rozmazané. Mikroorganismy a chemie již diskutují s lidmi ve své odbornosti.

- Každý den používám vysoušeč vlasů po mnoho let. Neřekl bych, že mám hrozné vlasy.

- To je stále v pořádku, a pak se stanou jako sláma, protože sušička vysychá vlasy a je pro ně škodlivé.

- Kdy? Pravidelně řezím konce.

- Každopádně vlasy pokořují vlasy a dříve nebo později uvidíte sami. Dokonce i kadeřníci o tom mluví.

- Neuplatňuju se, nelíbí se, ale nemůžeš dělat plešatost, jak jsi psal.

- Všichni vlasy jsou jiné. Moje matka jednou jednou týdně promyje vlasy, vůbec mi nerozumím, když jsem si umyla vlasy nebo ne, jsou vždy stejná (tlustá a červená) a mám další den, jako by jsem ji neunavil týden. Proto mě každý den.

- Tak vypadá.

- Moje vlasy po dobu 3-4 dnů.

- 3krát týdně mou hlavu, mám dost.

- Titulek zpráv, jako od skutečného novináře. Clay nehilo tak vypráví vlasy, dokonce i vysušuje pokožku hlavy. A ano, hlína a ocet jsou stejné chemikálie, pouze organického původu. Odmítla proto jen z chemických látek umělého původu.

- No, o brilantnosti, byla vzrušená.

Co myslíte o mytí vlasů bez šamponu?

Krasotulya.ru doporučuje! Jen zkuste to!

LiveInternetLiveInternet

-Hudba

-Jsem fotograf

Mattias adolfsson

-Tagy

-Nadpisy

  • Pletené hračky (123)
  • Hračky na háčkování (56)
  • Knoflíky na hračky. Detaily (30)
  • Pletené hračky (16)
  • Autorské panenky (103)
  • Výroba panenek (17)
  • pletené oděvy na panenky (14)
  • Bavlněné oblečení (12)
  • MK na klenutou panenku od Taty Amici (8)
  • Groteskní (7)
  • Laurence Ruetová (6)
  • Kloubové panenky (4)
  • Akvarel (52)
  • Autorské hračky šité (34)
  • Teddy vzory a tajemství (11)
  • Muži (12)
  • Inspirující (11)
  • Oblíbené & Sny (8)
  • Moleskin (6)
  • Láska (5)
  • Umění (4)
  • Zajímavé osoby (4)
  • Architektura (80)
  • Veřejné budovy (5)
  • Bydlení (26)
  • Hotely (7)
  • vzdělávání (5)
  • Futuristická architektura (17)
  • Architektura budoucnosti (39)
  • Architektura minulosti (22)
  • Interiér (14)
  • Aforismy (51)
  • Korálky (4)
  • Velcí mistři (28)
  • Vincent Callebaut (6)
  • Frank Lloyd Wright (5)
  • Voda (17)
  • Horoskopy (10)
  • Rozvoj měst (3)
  • Grafika (33)
  • Ozdoby (1)
  • Děti (17)
  • Diety, očištění (9)
  • Malování (98)
  • Portrét (24)
  • Současní umělci (21)
  • Umělkyně, příběhy (16)
  • Fantasy (13)
  • Krajina (13)
  • psychedelické malování (11)
  • Zátiší (9)
  • Humor v obrazech (5)
  • Klasika (5)
  • Kalorie (22)
  • Klipart (80)
  • Postavy z klipů (13)
  • Klenotnické stromy (7)
  • Klipartové zvířata (6)
  • Clipart Vaření (5)
  • Kliparty (1)
  • Klipartové květinové (14)
  • Kliparty světa dětství (7)
  • Výrobky z klipů (16)
  • Knihy (14)
  • Počítače-Internet (30)
  • Krásné FOTOGRAFIE (63)
  • Města, stavby (7)
  • Staré fotky (1)
  • Dívky (7)
  • Lidé (8)
  • Cestování (18)
  • Různé fotografie (8)
  • Kuchařství (207)
  • teplé nádobí (26)
  • Zmrzlina (8)
  • Snídaně (5)
  • Omáčka (3)
  • Ryby (1)
  • dezerty (35)
  • Občerstvení (10)
  • Slepice. Birdie (7)
  • Maso (11)
  • Ořechy (6)
  • saláty (13)
  • Polévky (13)
  • sýr (9)
  • Chléb sýr (18)
  • Pečení Těsto (21)
  • dýně (3)
  • Tsvetaevský koláč (2)
  • Cheesecake (39)
  • Strudel (5)
  • Osobní (65)
  • Měsíční záhlaví fotografií (43)
  • Móda (154)
  • Tašky (13)
  • Designer ARTKA Li (12)
  • boho Designér Ewa i Walla (6)
  • Boho MORI GIRL. Lesní dívky (4)
  • Babička móda (4)
  • Kostýmy krojové (2)
  • Boho návrhář Myrine a já (2)
  • Boho-pletení (29)
  • Boho styl (48)
  • Džíny (6)
  • IDEAS šití (30)
  • Vojenské (2)
  • Jsme Ženy (190)
  • Ženské obrázky (47)
  • Ženské štěstí (30)
  • milostry (5)
  • Ženství (33)
  • Krása a zdraví (46)
  • Kosmetika. Makeup (13)
  • Zátiší (3)
  • Naši menší bratři (27)
  • Nezařaditelné (35)
  • Nové technologie (14)
  • Vzdělání (4)
  • Oděvy (195)
  • Víčka (17)
  • Rukavice prstové rukavice (14)
  • Pletené vzory a květiny (13)
  • Sukně (13)
  • Ponožky a pantofle (12)
  • Pletení (88)
  • Šátky (49)
  • On a ona (65)
  • Petrohrad (4)
  • Plasty (8)
  • DIY ruční práce (24)
  • Příroda (10)
  • Psychologie (43)
  • Simoron (6)
  • Úvahy (22)
  • Ostatní (27)
  • Rostliny a houby (4)
  • Rusko (9)
  • Sníh (1)
  • Tipy (80)
  • Různé tipy (10)
  • Poradenství pro architekty a projektanty (6)
  • Nakupování Objednávky (5)
  • Čisté (2)
  • Dopravní předpisy (2)
  • Domácí zlepšení (13)
  • Cestovní ruch. Cestuje (13)
  • Textura (1)
  • Technologické řešení, inovace (5)
  • dekorace (9)
  • Lekce (82)
  • Pletené detaily a lekce (17)
  • krémy na vaření (9)
  • Umělecké materiály (7)
  • Lektoři akvarel (5)
  • připravit mýdlové šampony (1)
  • Internet (10)
  • Lekce AutoCADu (1)
  • Plastové lekce (4)
  • Prohlídky Photoshopu (18)
  • Filmy (105)
  • Anglické letectvo (33)
  • Televizní série (23)
  • Dokumentární film (10)
  • Biografie: Rembrandt (9)
  • Vyhledávače (6)
  • kostýmy (12)
  • Photoshop (75)
  • Grafické karty Photoshopu (7)
  • sada odpadu (63)
  • Ekologie Úspora energie (10)
  • Humor (17)

-Vyhledávání podle deníku

-Přihlaste se e-mailem

-Vysílání

-Statistiky

Jak si umýt vlasy namísto šamponu? Olejová péče o vlasy

Bohužel, ne všechny šampony, které se nacházejí na regálech, jsou vysoce kvalitní a prospěšné pro vlasy. Ti, kteří nedůvěřují kvalitě zakoupených šamponů, mohou používat recepty shromážděné v tomto článku. Všechny uvedené metody nahrazení šamponů jsou k dispozici, jsou jednoduché a užitečné, což z nich činí vynikající alternativu k zakoupeným výrobkům.

  1. Namísto šamponu můžete umýt hlavu vajíčkem. Nenechte se překvapit, že vaječný žloutek, v kombinaci s vodou, má vynikající vlastnosti čisticích prostředků. Chcete-li vyrobit vaječný šampon, potřebujete dva žloutky, půl šálku teplé vody, nějakou citronovou šťávu a olivový olej. Zmíchněte všechny přísady, poté dobře protřepejte a aplikujte na vlasy. Držte je na vlasy na několik minut, umyjte to jako pravidelný šampon. Použijte tento recept jednou za dva myky, rychle uvidíte, jak jemné a poslušné budou vaše vlasy.
  2. Jakmile šampony nebyly běžné a místo nich naši rodiče úspěšně používali mýdlovou vodu. Pokud však umyjete vlasy nějakým moderním zakoupeným mýdlem - nezáleží na tom, zda je dětinská nebo domácnost, vaše hlava bude s největší pravděpodobností svědčí a vaše vlasy budou suché a vybledlé. Velmi odlišný výsledek bude pocházet z vody vyrobené z vašich rukou. Udělejte si mýdlo, vložte do něj to nejlepší oleje - dlaň, kokos nebo jiné podle vašeho vkusu, s přihlédnutím k typu a stavu vašich vlasů. Tato kompozice nepoškodí vaše vlasy, protože neobsahuje látky škodlivé pro vlasy. Uvidíte, jak příjemné a užitečné je umýt si vlasy tímto mýdlem. Doporučujeme, abyste tento recept použili jednou.
  3. Vyměňte šampon a jsou k dispozici pro všechny prostředky, jako je škrob a hořčice. Jsou užitečné pro vytvoření suchého šamponu. Třepte do skalpu několik suchých lžiček škrobu se suchými dlaněmi a pak utřete vlasy suchým ručníkem a odstraňte zbývající škrob. Stejným principem lze použít suchou hořčici nebo její roztok. Pro řešení budete potřebovat 5 lžic hořčice pro dva litry vody. Je třeba opláchnout vlasy roztokem hořčice, masírovat pokožku hlavy a opláchnout vlasy vodou. Pokud si umyjte vlasy tímto receptorem, například jednou, za měsíc jistě zjistíte, že vlasy zůstávají čisté déle a jejich vzhled se výrazně zlepšil.
  4. Šampon může být vyroben sami. Například recept na bylinný šampon a pivo. Pro výrobu takového šamponu potřebujete lžíci květů z neplodu, heřmánek, lžíci dubové kůry a sklenku teplého piva. Vše promíchejte, napolévejte po půlhodině a použijte místo běžného šamponu. Přirozené složky tohoto nástroje pomáhají obnovit oslabené vlasy a saturují je nezbytnými vitamíny.
  5. Bílá hlína má dobré mycí vlastnosti. Dokonale pomáhá při seborrhe a luprácích, dělá vlasy světlé a lesklé. Chcete-li používat hlínu místo šamponu, musíte zředit prášek z hlíny do houževnatého stavu a poté tuto kaši aplikovat na vlasy, masírovat a opláchnout. Výsledek vás určitě potěší a s největší pravděpodobností budete často používat šampony namísto jílu.
  6. Existuje starý alternativní prostředek - žitný chléb. Podle tohoto receptu by se strouhanka měla namočit ve vodě a několik dní zůstat na teplém místě. Výsledná směs se vtírá do hlavy a vlasů a poté se promyje vodou. Tato metoda může výrazně zlepšit stav vlasů a pokožky hlavy, protože žitný chléb obsahuje zejména komplex vitaminu B, který podporuje růst a lesk vlasů. Nicméně, ne skutečnost, že i trvalé použití žitného chleba, který je prodáván v obchodě dnes, dá požadovaný výsledek. Navíc je tato metoda časově náročná a nákladná pro každodenní použití, může být velmi vhodné, pokud ji budeme považovat za masku.
  7. Vyzkoušejte sódu. Soda velmi dobře čistí vlasy z chemických forem. Recept na takový "šampon" je extrémně jednoduchý - je to jen vodný roztok sody. Jeho koncentrace závisí na typu vlasů. Vyzvedněte správné množství sody pouze empiricky a vytlačte z jedné lžíce na sklenici vody. Pomocí tohoto řešení můžete navlhčit hlavu a masírovat vlasové kořeny a pak je vypít jako pravidelný šampon. Pro jedno praní není nutné používat veškeré připravené roztoky. Sklenice takových prostředků může stačit za týden nebo dva s přiměřenými výdaji.
  8. Jako kondicionér použijte jablečný ocet. Tento produkt je velmi užitečný pro vlasy, usnadňuje jejich rozmazání, reguluje jejich rovnováhu pH, vyhlazuje pokožku. Směs 1 lžíce octa, zředěného ve sklenici vody, stačí na dlouhou dobu. Nepoužitá směs se může nalít přes lávku do staré láhve z kondicionéru a konzumovat podle potřeby.

Konstantní používání šamponu je návykové a poprvé po ukončení jeho užívání se vlasy rychleji znečistí. Toto období může trvat několik týdnů až pár měsíců, to vše závisí na vlastnostech vlasů. Nebojte se, není to nic strašného, ​​jen vlasy si zvyknou na opatrnější odstraňování nečistot z vlasů. Časem se nadbytečný kožní mastnoty nevytváří. V každém případě s dlouhým přechodným obdobím můžete použít méně octu, pokud jste si zvolili takový recept nebo opláchnete vlasy citrónovou šťávou.

Příliš suché vlasy lze navlhčit pomocí medu namísto jablečného octa jako kondicionéru.

Samozřejmě, pokud odmítnete šampon, měli byste také odmítnout další produkty péče o vlasy - rtěnky, laky nebo gely. Ano, dodatečné finanční prostředky a nepotřebné - vlasy se stávají poslušnými a překvapivě dobře leží.

Při praní dětí je velmi užitečné použít alternativní prostředky, když skalp produkuje mnohem méně tuku.

Poslední z navržených metod, totiž použití sodovky a octa, by bylo velmi nevhodné pro majitele suchých vlasů. Soda a ocot jsou velmi dobré pro mastné vlasy, protože výrazně uschnou pokožku a vlasy.

Jak se starat o mastné vlasy?

Pokud se vaše vlasy rychle stávají tuky, špičky nejsou bělené, po umytí není pocit těsnosti pokožky hlavy - gratulujeme! Jste majitel mastných vlasů! Zkusme to zjistit: pokud byste se o tom zlobili, nebo je lepší se radovat.

Olejové vlasy opravdu vytvářejí spoustu potíží. Koneckonců, musí být umývány téměř každý den, protože jsou rychle slané. A to se děje kvůli porušení sekrece mazových žláz, které se nacházejí ve vlasových folikulích. Koncept "mastných vlasů" není zcela správný, protože pokožka hlavy je mastná, ale vzhledem k tomu, že tuk velmi rychle vytváří tenký film na celém povrchu vlasů, vlasy se také stávají mastnými.

Ale mastné vlasy mají spoustu pozitiv. Takže například díky mastnému filmu budou vaše vlasy spolehlivě chráněny před vnějšími vnějšími vlivy. Nebojí se žádné teplo ani chlad. A majitelé mastných vlasů nemají takový problém jako rozdělené konce.

Pokud se řádně staráte o mastné vlasy, přestanou vám dát potíže. Zkušení trichologové říkají, že je mnohem snazší péče o mastné vlasy než na suché vlasy. A spousta krásy vám řekne, jak to udělat správně.

Obecná pravidla pro péči o vlasy.

1. Nejdůležitější pravidlo - umyjte si vlasy podle potřeby. Zapomeňte na to, že časté mytí ubližuje vašim vlasům. To není. Pokud vyberete správný šampon pro mastné vlasy, [ad # co-2] to bude prospěšné pouze těm. Pokuste se najít šampon s minimálním obsahem různých přísad a vůní.

2. Nepoužívejte namísto šamponu mýdlo, protože vysychá vlasy, ztrácí svou sílu a bude křehké a nudné.

3. Měli byste umyt vlasy v teplé vodě, protože horké stimulují mazové žlázy a vlasy se stávají ještě tlustšími.

4. Pár vlasů se šamponem nejlépe několikrát.

5. Nedoporučuje se příliš často ošukat mastné vlasy.

6. Snažte se použít vysoušeč vlasů k usušení mastných vlasů co nejméně.

7. Dlouhé vlasy se mastnou rychleji než krátké vlasy. Proto je nejlepší udělat módní účes. A styling vaše vlasy bude mnohem jednodušší, a zůstanou čisté a dobře-upravené mnohem déle.

8. Sledujte jídlo: pokud je to možné, vyloučte tučné, moučné, sladké, příliš slané a kořeněné pokrmy.

Olejová péče o vlasy.

  • 30 minut předtím, než uvažujete o mytí vlasů, aplikujte na vlasy kompresi z mrkvové šťávy, šťávy z aloe nebo cibulové šťávy smíchané s ricinovým olejem. Jedná se o dezinfekční prostředky, které pomáhají zbavit se přebytečných mastných vlasů. Zahalte si vlasy filmem a obalte ručníkem.
  • Nyní můžete pokračovat přímo do šamponování. Důkladně pěňte do samostatného šamponu s vodou a aplikujte na vlasy a teprve pak jemně aplikujte na vlasy. Tato metoda nepoškozuje vlasy. Pěna je rovnoměrně rozložena po celém povrchu vlasů a odstraňuje tuky a nečistoty.
  • Pokud je to možné, opláchněte šampon.
  • Po umytí vlasů aplikujte masku na mastné vlasy, kterou si můžete snadno připravit: 1h. lžíce vodky a 1 čajová lžička vody se smíchá se žloutek a výsledná hmota se přidá na vlasy. Nechejte 20 minut a pak opláchněte teplou vodou.
  • A nezapomeňte si po každém mytí opláchnout vlasy domácími lotiony pro mastné vlasy nebo infuze. Přidejte do vody vodu z citronové šťávy nebo jablečného moštu - zde máte skvělé vlasové oplachování.
  • Vlasy se nejlépe vysychají přirozeně. Nepleťte je příliš tvrdě s ručníkem a nepřesahujte s vysoušečem vlasů.

Citováno 9 krát
Líbí se: 2 uživatelé

Jak umýt vlasy namísto šamponu

Ano, je absolutně nemožné použít tento šampon. V té době se vlasy zlepšují a po určitém čase se začnou plazit, proč je vysvětlena v tomto programu.

Zde jsem zvedl téma olejů http://blagmama.ru/forum/index.php?showtopic=22644, ale z nějakého důvodu to nikdo nezajímá, ale marně. protože i naše babičky vědí o výhodných vlastnostech stejného ropného oleje.
Právě začínám používat oleje na mých vlasových maskách, myslím, že o polovinu roku ohlásím podrobně, doufám, že to bude mít dobrý účinek.
A také, což je také důležité v péči o vlasy, nejsou to jen masky, ale také to, co my mytí vlasy, hledáme šampony bez SLS, už jsem zkoušel mnoho věcí, baby šampony se vůbec nezapadá, vlasy vypadají jen hrozně, teď chci zkusit organické šampony, ale nemáme je ve městě, který se o toto téma stará jen v místech, kde se mísí (100% organický původ). V základně mýdla můžete také přidat éterické oleje pro mytí hlavy.

Zde je maska ​​recept, který účinně pomáhá při urychlení růstu vlasů:

Ricinový olej - 5 ml.
Ropový olej - 5 ml.
Kokosový olej - 5 ml.

Esenciální oleje by měly být přidány na základě struktury a stavu vlasů, ale ne více než 3-4 kapek na 10 ml.
Mám mastné vlasy, normální stav, není rozdělena na konce, pro sebe jsem si vybral oleje, jako jsou tyto:

Patchouli - normalizuje mazové žlázy
Ylang Ylang - výživa vlasů
Bay dokonale stimuluje vlasové folikuly. Vlasy rostou velmi dobře

Mimochodem, Ylang Ylang je silný afrodiziakum (feromon) a pokud jej použijete ve své čisté podobě při česání vlasů, bude velmi příjemné cítit a mít pozitivní vliv na vašeho partnera (p / s testovaný na jejího manžela, použije jej při česání a aromatických lampách)

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1628
Registrace: 22.2.2011
ID uživatele: 3323
Děkuji: 539 krát
1 dítě: Milovaný syn
Skutečné jméno: Olya

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1685
Registrace: 10/20/2011
ID uživatele: 4853
Děkuji: 1356 krát

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1628
Registrace: 22.2.2011
ID uživatele: 3323
Děkuji: 539 krát
1 dítě: Milovaný syn
Skutečné jméno: Olya

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 7496
Registrace: 19.7.2011
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 3874
Děkuji vám řekl: 4345 krát
1 dítě: Victoria 04/29/2010
2 dítě: Dimochka 08/18/2014
Skutečné jméno: Anastasia
Staré přezdívka: nastya291287

Mám kadeřník doporučený šampon "Ollin" (podle mého názoru) pro denní použití, balzám a sérum termoprotektivní (také pro každodenní použití, před sušením s vysoušečem vlasů). Na veletrhu ve 4. patře. Stále se mi to líbí, není lupinu, potřebujete velmi malé množství, po séru jsou vlasy hladké a styl je držen. Podívejme se, co se děje dál, vlasy se zpravidla zvyknou na šampon a začnou působit a objeví se lupy

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1685
Registrace: 10/20/2011
ID uživatele: 4853
Děkuji: 1356 krát

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 9250
Registrace: 4.7.2012
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 8378
Děkuji: 3154 krát
Skutečné jméno: Lena

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1628
Registrace: 22.2.2011
ID uživatele: 3323
Děkuji: 539 krát
1 dítě: Milovaný syn
Skutečné jméno: Olya

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 7496
Registrace: 19.7.2011
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 3874
Děkuji vám řekl: 4345 krát
1 dítě: Victoria 04/29/2010
2 dítě: Dimochka 08/18/2014
Skutečné jméno: Anastasia
Staré přezdívka: nastya291287

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 2067
Registrace: 15.4.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 984
Děkuji říkal: 2121 krát
1 dítě: Timofey 07.10.2010
Skutečné jméno: Anya
Stará přezdívka: Annyutka

Budeme mluvit o povrchově aktivní látce, jako je laurylsulfát sodný (SLS). Má pověst "něco strašně vyčerpávajícího" pro vlasy. Je však velmi často používán v šamponech. Proč Ano, protože je to efektivní povrchově aktivní látka. A pokusíme se to ilustrovat ve dvou scénářích.

Scénář 1. Pokusíme se vlasy umýt pouze vodou.

Z chemického hlediska může mytí vlasů teplou vodou jednou vodou vyčistit vlasy určitého množství tuku, ale je příliš malé, aby vlasy správně vyčistili.

Zvažte vše jasně na obrázku.

Scénář 2. Umyjte si vlasy běžným surfaktantem obsahujícím šampon (SLS).

V přítomnosti povrchově aktivního činidla v médiu, jako je například laurylsulfát sodný (SLS), se olej rozpustí ve vodě a odmyje od povrchu vlasů. Vlasy jsou dokonale čisté. To je způsobeno tím, že povrchově aktivní látky obsahují micely, které rozpouštějí tuk během šamponování.

Zvažte následující obrázek.

Taková povrchově aktivní látka jako SLS má jeden cíl - očistit vlasy mazu a různých nečistot. Že sleduje nástroj, jako je šampon.

Šampon není v podstatě určen k léčbě nebo obnově vlasů. Musí vyčistit vlasy před nečistotami.

To je tento cíl a sleduje takový nástroj jako šampon.

Tak proč se tak bojíme surfaktantů? ))

V dnešní době se stává velmi módní, aby se vlasy nevyplachovaly až do konce, například kudrnaté vlasy dokonce trochu ziskají, když na nich zůstane nějaký tuk, který se stává lesklým a těžkým. Nicméně, pokud se vám zdá nepříjemné mít na vlasy hojnost silikonů, které jsou nyní umístěny téměř ve všech průmyslových produktech nebo se vaše vlasy rychle znečišťují a vypadají velmi neuspokojivě, nebudete se vyvarovat šamponování pomocí SLS. Jen trochu šampon a jeden opláchnout, aby pomohly vlasům oživit, čisté a krásné.

• Otázka. Co potřebujete vědět, abyste se nemuseli bát surfaktantů?

Je to důležité! Může se zamezit nežádoucímu účinku povrchově aktivního činidla z šamponů, stačí jen použít kondicionér po šamponu.

A my o tom víme.

Povrchově aktivní látky. Rozšiřujeme naše znalosti o nich.

Populární otázka: "Jsou povrchově aktivní látky užitečné?"

Za prvé, ujasněme, že existuje mnoho různých typů povrchově aktivních látek. Proto začínáte pochopit tento problém, můžete si představit jablka a pomeranče. Oba jsou nepochybně ovoce, ale jejich chuť, barva a další vlastnosti jsou odlišné.

Povrchově aktivní látky se přidávají do šamponů a kondicionérů. Nicméně typ povrchově aktivních látek přidávaných do šamponů je určen k čištění a typ povrchově aktivních látek, které se přidávají ke kondicionérům, je navržen pro jednotné použití a lepší účinek na pokožku. To je rozdíl.

Klíčový rozdíl v povrchově aktivních látkách pro šampony a kondicionéry je:

• ve velikosti a délce molekul

• v náboji molekuly

Jaký je tedy rozdíl v účinku povrchově aktivních látek na povrchu vlasů?

Aby to bylo jasnější, chtěli bychom znovu připomenout - všechny surfaktanty jsou jiné, a proto se chovají jinak (pamatujte na jablka a pomeranče). Povrchově aktivní látky "jablka" jsou povrchově aktivní látky, které se přidávají do šamponů (SLS, SLES, ALS atd.) A které jsou určeny k důkladnému čištění vlasů před nečistotami a mastnotami. A naše povrchově aktivní látky "pomeranče" jsou povrchově aktivní látky, které se přidávají ke kondicionérům (behentrimonium chlorid, behentrimonium methosulfát, stearamidopropropyl apod.) A které jsou určeny pro aplikaci na vlasy a plnící dutiny, vyhlazují kůžičku a vlasy jsou měkké a hedvábné.

• Mytí vlasů pouze vodou nezbavuje jejich nečistot, nahromaděných silikonů a kožního mazu, protože voda se nerozpouští nebo nevymaže mastnotu.
• Surfaktanty v šamponech obsahují micely, které rozpouštějí tuk a mísí je s vodou, která je vyplavena z povrchu vlasů.
• Povrchově aktivní látky jsou různé. V šamponech a kondicionérech ukládejte různé povrchově aktivní látky.
• Povrchově aktivní látky v šamponech jsou určeny výhradně k čištění vlasů a jemnému opláchnutí povrchu vlasů.
• Tenzidy v kondicionérech jsou navrženy tak, aby udržely vlasy v kutikulích, stejně jako je hladké na vlasy, čímž odstraňují negativní účinky šamponového povrchově aktivního činidla.
• Z výše uvedeného vyplývá, že není zapotřebí podstupovat celkovou paniku proti povrchovým činidlům v šamponech, jejich přítomnost je naprosto normální a plně v souladu s posláním takového nástroje, jako je vlasový šampon, jmenovitě čistící vlasy. ALE Po šamponu nutně používat klimatizaci.



Následující Článek
Esenciální oleje zlepšují barvu vlasů a odstraňují šedé vlasy.